Paríž a akciové letenky

Paríž. Rozprestiera sa na brehoch rieky Seiny, ktoré sa navzájom od seba jemne (ale niekedy viac ako jemne) odlišujú. Návštevníci Paríža mávajú rôzne očakávania: že uvidia veľké umenie, zažijú romantiku, užijú si v nočných kluboch, zúčastnia sa intelektuálskych polemík v kaviarňach a pod. Všetko toto môžete zažiť.


Ako na Orly, Beauvais alebo Charles de Gaulle letisko, lety do Paríža sú časté a môžu byť aj lacné. Letenky do Paríža bývajú veľmi výhodné a vždy sa nájdu na internete akcie, kedy si môžete letenku kúpiť doslova za pár eur. Pripravte sa na krásnu dovolenku v meste básnikov a romantiky. Kliknutiu na "Zarezervovať" sa dá len veľmi ťažko odolať!
A ako by nie, keď sa toto veľkolepé mesto môže pochváliť sympatickými uličkami v Montmartre a Saint-Germain, pamiatkami ako úžasný Sacre Coeur a cukrárňami s červeno - kockovanými obrusmi. V Paríži je každý romantický sen skutočnosťou. Magické prechádzky pozdĺž brehu Seiny, príjemné posedenie na výbornej káve s čerstvým francúzskym croissantom, divadelné vystúpenie na ulici, a množstvo atrakcií na každom kroku, kam sa návštevník tohto romantického mesta pohne.


Paríž bol a vždy bude miestom pre všetkých, ktorí hľadajú šťastie, lásku, alebo inšpiráciu. Bol domovom pre vyhnancov, básnikov, mysliteľov, umelcov. Toto mesto má nenapodobiteľnú charizmu. So svojou otvorenosťou a svojím štýlom nemá obdoby. Pre mnohých je to najkrajšie mesto na svete, pre iných stelesnenie gýču. Jedno mu ale musíte uznať. Je to neskutočne fotogenické mesto. Odfotíte si Place de la Concorde, v počítači fotku zmeníte na sépiové zafarbenie a okamžite ostanete v úžase, aká nostalgická nálada starých čias na Vás dýchne z fotografie. Paríž je aj stále vďačnou filmovou kulisou. Máloktoré mesto dokáže tak dokresliť romantickú atmosféru, ako práve metropola Francúzska.


Ak Vás veľmi neberú pamiatky a kultúra, ale zato ste zarytý fanúšik módy, Paríž je pre Vás to pravé. Centrum módy bolo v Paríži v 19. storočí a platí to dodnes. Móda v Paríži je povýšená do šľachtického stavu „haute couture“. Každý predsa pozná zvučné mená francúzskej módy ako sú Dior, alebo Chanel. V parížskej móde nejde len o drahé látky a precízny strih, ale predovšetkým o kreativitu. Preslávená parížska elegancia a móda vzniká na ulici, v kaviarňach, v salónoch. Len si všimnite Parížanky! Ich neopísateľný štýl, elegancia a tá schopnosť pritiahnuť na seba pozornosť vždy a všade je tak úžasne chic. Je to proste to esencia štýlu, ktorá sa nedá napodobiť s ňou sa musíte narodiť a práve preto sa móde v Paríži tak darí.

Paríž však nie je iba mestom monumentov a bulvárov, malebných bočných uličiek, módy, alebo skvelej kuchyne. Ak sa v ňom pohybujete dlhšie, nakoniec zistíte, že je čarovné takmer vždy a všade. A ak ho raz navštívite, budete sa chcieť znova vrátiť.